Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

 
Kost je werk je veel energie? Vraag je je af wat je talenten, je passies zijn? Welke job bij jou past? Hoe je een optimale work-life balance vindt? Wat jouw kansen zijn bij je huidige werkgever of op de arbeidsmarkt? Of droom je van een eigen zaak?
​​​​​​​
Maak de loopbaankeuzes die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. En voel de positieve effecten ook buiten je carrière. Loopbaanbegeleiding verandert je leven!
 

Maak een afspraak

Werken vanuit je waarden en motivatie zorgt voor een betere work-life balans

Met Profile Dynamics zorg ik ervoor dat jij een verdiepingsslag kan maken in je loopbaan trajecten. 

Loopbaanbegeleiding focust zich op werk en carrière of vragen i.v.m. de loopbaan. Je hebt de term VUCA wereld waarschijnlijk al horen vallen, wat staat voor Volatile (snel veranderend), Uncertain (onzeker), Complex en Ambiguous (vaag, dubbelzinnig). We leven in een continu veranderende markt met hoge onzekerheid en complexiteit die lang niet altijd helder is. Een wereld waarin wij ons nu bevinden en die de komende jaren steeds meer VUCA gaat worden. Als veel variabelen dus snel veranderen, onzeker, complex en vaag zijn, dien je op een andere manier te gaan werken. Niet meer alles strak vast zetten maar juist flexibel en visionair zijn. Juiste loopbaankeuzes maken die passen bij wie je bent wordt des te belangrijker in deze snelle netwerk economie.

Veel terugkomende vragen van kandidaten in loopbaanbegeleiding

Ik ben niet gelukkig in mijn functie, maar ik wil niet bij de organisatie weg. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Mijn afdeling krimpt in, misschien moet ik eens buiten de afdeling solliciteren, maar ik weet niet waar ik binnen onze organisatie passende banen vind.

Ik wil doorgroeien, maar ik weet niet precies wat bij mij past.

Bij de reorganisatie verdwijnt mijn functie mogelijk. Ik wil tijdig onderzoeken wat ik buiten ons bedrijf nog meer zou kunnen. Hoe pak ik dit aan? Welke competenties moet ik ontwikkelen voor de door mij gewenste vervolgfunctie? 

Ik ben langdurig afwezig geweest door ziekte (burn-out) en zoek nu duidelijkheid over mijn huidige werksituatie.  

Ik wil meer voldoening, plezier en uitdaging in mijn werk.

Ik wil een beter evenwicht tussen mijn beroeps- en privéleven.

Ik wil weten wat mijn sterke en zwakke punten zijn en hoe hiermee best om te gaan.

Ik wil weten wat voor mij belangrijk is in mijn werk (waarden, interesses en drijfveren).

Er hangt een slechte werksfeer. Ik heb het moeilijk met een collega en haar/zijn pestgedrag. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Ik heb leuke collega's, een goede baas en een leuke job maar toch heb ik nood aan een nieuwe uitdaging. 

Ik ben 50-plusser en werk reeds lang bij mijn werkgever. Ik ervaar conflicten met mijn baas en de cultuur. Ik heb angst op verandering wegens financieel verlies. Wat kan ik doen?

Ik wil weten welk werk en/of statuut (werknemer, zelfstandige, …) écht bij mij past en mij heroriënteren op de arbeidsmarkt.

Hoe kan ik beter zicht krijgen op de arbeidsmarkt, hoe jobs ontcijferen en mijn netwerk gebruiken?

Ik ben een hooggeschoolde immigrant met werkervaring. Persoonlijke groei is belangrijk voor mij. Ik wens mijn verdere kansen op de arbeidsmarkt te onderzoeken.

Ik heb een fysieke arbeidsbeperking en ben verplicht mijn zaak over te laten en over te stappen naar een deeltijds bediendecontract.

Meer zelfvertrouwen met lichaamstaal coaching

Ben je op zoek naar een nieuwe job en wil je je zelfvertrouwen een boost geven? Met een training in lichaamstaal heb je een streepje voor op de andere kandidaten! 

Ontdek Meer

Veelgestelde vragen van managers

Door een reorganisatie heb ik nu twee goede medewerkers op dezelfde functie. Ik wil ze niet kwijt. Wat kunnen ze nog meer, wat zouden ze willen en waar zouden ze kunnen passen?

Ik wil, als afdelingsmanager, de externe mobiliteit van een aantal medewerkers bevorderen. Hoe doe ik dat op een zorgvuldige manier? Ik wil deze medewerker binden aan de organisatie, maar hij raakt snel verveeld en ik heb geen ruimte voor salarisverhoging. Hoe kan ik hem desondanks perspectief bieden?

Ik moet een medewerker ontslaan. Kan jij mij daarbij ondersteunen?

Hoe kies ik een goed outplacementbureau?

Hoe maak ik medewerkers zelf verantwoordelijk voor hun eigen employabiliteit? 

Hoe ziet een begeleidingstraject er uit?

Hoe stimuleren we door- en uitstroom in de organisatie?

Wil jij meer zelfvertrouwen uitstralen en een impact maken met je lichaamstaal? 

Maak een afspraak

Lees meer over loopbaanbegeleiding

Jongere generatie kijkt heel anders naar ‘werk’ dan veertig-plusser
De nieuwe Smart-Site van Nancy Wijnants staat online
Ontdek wat jou drijft met de persoonlijke drijfveren analyse

Praktische aanpak

Je neemt contact op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. U zal vragen krijgen in de trend van 'waar sta je nu', 'wat is het probleem',  'wat wens je te bekomen met dit coachingstraject' en tevens uitleg geven hoe de begeleiding werkt en je je loopbaancheque kan aanvragen.

Ik bezorg je de nodige in te vullen documenten en leg je uit hoe je je loopbaancheque kan bestellen - jij vraagt je cheque aan.

Je doorloopt het eerste pakket van 4u individuele begeleiding waarna je een tussentijds persoonlijk ontwikkelingsplan opmaakt.

Indien je wenst kan je een bijkomend pakket van 3u loopbaancoaching aanvragen via de VDAB. 

Je doorloopt het tweede pakket van 3u loopbaanbegeleiding dat eindigt met een door jou geschreven finaal persoonlijk ontwikkelingsplan.

Daarna heb je ook nog recht op een gratis nazorg gesprek.

Heb je geen recht op loopbaancheques, neem dan gerust contact met me op en we gaan samen na hoe we jou het beste verder kunnen begeleiden. 

De loopbaancheque kan niet als betaling voor burn-outbegeleiding worden gebruikt. In het geval van burn-out is er geen sprake van een loopbaanvraag, maar van een medische of therapeutische behandelvraag. De loopbaancheque kan daarentegen wel gebruikt/opgestart worden in de eindfase van een therapeutische behandeling om in te gaan op de specifieke vraag: "Hoe kan ik terugkeren naar het werk?”. 

De loopbaanbegeleiding met de loopbaancheque maakt geen deel uit van een andere vorm van begeleiding, opleiding, outplacement of coaching, ook niet als voorbereiding of sluitstuk ervan. Bijvoorbeeld is er nood aan training in communicatie of lichaamstaal dan verwijst de coach door naar een apart programma afgestemd op maat van de klant.

Loopbaancheque

Via loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel van jouw loopbaanbegeleiding, op voorwaarde dat je de begeleiding bij een erkend centrum volgt. De rest betaalt de overheid.

vraag de loopbaancheque aan

Voor wie?

Je woont in Vlaanderen of Brussel. 

Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.

Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 werkdagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.​​​​​​​

Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 werkdagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.​​​​​​​

Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaan-centrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal. 

Kost

Met loopbaancheques van de VDAB betaal je slechts 10 euro per uur.​

Concreet heb je recht op 2 loopbaan-cheques van 4u en 3u, elke 6 jaar.

Je investering is dus 80 euro voor 7u begeleiding. De werkelijke waarde hiervan is 1.100 euro + BTW.​

Een hele kleine investering voor de weg naar meer veerkracht in je werk.​

Heb je geen recht op loopbaancheques of heb je nog vragen omtrent het gebruik ervan? Stuur ons een mailtje en we bekijken het samen!​

Meer informatie

Loopbaancheques bestellen kan 

online via www.vdab.be/mijnloopbaanMijn loopbaan

op het gratis nummer 0800 30 700

Meer informatie en voorwaarden vind je op de VDAB website door op onderstaande logo te klikken.